Dit najaar weg? Dit zijn de bestemmingen!

De zomer is in Nederland eindelijk ook aangebroken. Wil je ook in het najaar nog garantie op een beetje zon? Dit zijn drie plekken waar je zeker van moet proeven deze herfst.

1. Helderblauwe meren in Nieuw-Zeeland

Een reis door Nieuw-Zeeland staat voor vrijheid, groene fjorden, spuitende geisers, oeroude bossen en Maoriverhalen. Waarom in het najaar gaan? Als bij ons de herfst begint, start in Nieuw-Zeeland de lente. Het zonnetje schijnt, lammetjes staan in de wei en bloemen zijn volop in bloei. Een favoriete plek van ons is Mount Cook op het Zuidereiland. Hier vaar je over het meer langs ijsschotsen en gletsjerwanden. Het is ook een perfecte plek om mooie wandelingen te maken. Maak op de weg tussen Mount Cook en de oostkust een stop bij Lake Tekapo. Het water is helderblauw en wordt omzoomd door een berghelling vol paarsbloeiende lupines. Een geweldig gezicht! 
Bekijk onze Nieuw-Zeelandreizen. >> 

2. It's all about the beach: Zuid-Italië

Dankzij het Middelandse Zeeklimaat kun je in Zuid-Italië nog tot ver in het najaar genieten van aangename temperaturen. Het landschap van Puglia, in de hak van de laars van Italië, is vrij kaal en vlak. De zandstranden en het blauwe water stelen hier de show. De locals noemen ze 'de Malediven van Italië'.
Heb je geluk, dan kan het zelfs in oktober nog twintig graden aantikken en anders is het ook geen straf om met een licht briesje aan het strand te eten.
Bekijk de Zuid-Italië-reizen van ons zusje Zomerzin. >> 

3. Bye bye Olympics, op naar Brazilië!

Met de Olympische Spelen en bijbehorende drukte op komst kunnen we Brazilië deze zomer beter vermijden, maar vanaf september mogen we weer! En tot oktober reis je nog in het droge seizoen door de Pantanal, wat inhoudt dat je extra veel kans hebt om dieren te spotten. Vooral de reuzenotters en reuzenooievaars zijn dan actief, maar met een beetje geluk zie je ook papegaaien, toekans, krokodillen, wasberen en caipibara's (een soort groot uitgevallen cavia). Wil je graag naar het strand? In het noordoosten bij de kust van Bahia is de temperatuur in deze maanden het beste. Staan de Iguaçu-watervallen ook op je verlanglijstje? Dan zak je juist af naar het zuiden. Hier heb je wel wat kans op regen, maar na regen komt .... juist! ;-)
Bekijk onze Brazilië-bouwstenen. >> 

Smaken deze bestemmingen naar meer en wil je weten welke andere bestemmingen dit najaar ook goed te doen zijn? Of wil je weten in welke maand een bestemming goed bereisbaar is?  Bekijk dan de beste reistijd per bestemming. >>


Benieuwd naar onze favoriete stranden? Vamos a la playa! >>