Duizenden visjes in Australië

Het is misschien wel het beroemdste koraalrif ter wereld: de Great Barrier Reef. Het leven onderwater is een paradijs voor duikers en snorkelaars en het uitzicht boven water is ook niet te versmaden: de uitgestrekte zandstranden van de Whitsunday Islands worden omzoomd door groen regenwoud aan de ene kant en helderblauw water aan de andere, waar je zelfs vanaf de boot visjes in kunt spotten. Vanaf je zeilboot plons je zo het water in of kun je een wandeling over een van de stranden maken. Opdrogen kan op het dek in de zon – ook een perfecte plek om ’s avonds van de sterrenhemel te genieten. 

Bijna net zo mooi: Zeeland

De Zeeuwse schiereilanden vormen onze eigen Down under. Je hoeft er niet alleen een stuk minder ver voor te reizen, de  stranden zijn ook nog eens even breed én schoon als die van de Whitsundays. Hier geen  palmbomen, maar de groengele duinpannen maken veel goed. Duiken, vissen, wandelen of lekker zonnebaden, het kan allemaal.  

Genoeg gerelaxed of zet je liever de bloemetjes buiten? In Nederland is het festivalseizoen binnenkort alweer voorbij, maar gelukkig kun je nog op tal van andere plekken terecht. We zetten de leukste festivals wereldwijd voor je op een rij. >>